20February2018

NON-GOVERNMENTAL ORGANIZATION IN SPECIAL CONSULTATIVE STATUS WITH THE ECONOMIC AND SOCIAL COUNCIL OF THE UNITED NATIONS

sayfo1915.png

We survived

"Sayfo: a Forgotten Genocide" premières in the Netherlands

Enschede, 21 April 2015

Yesterday, on April 20, 2015 the documentary “Sayfo: a Forgotten Genocide” premiered before a full movie theatre of descendants of Aramean genocide survivors. The premiere, which was produced by the Evangelical Broadcasting in cooperation with the World Council of Arameans (Syriacs) came one day before the documentary aired on the Dutch national television (click here).

Sayfo de vergeten genocide small

Exclusieve voorpremière 'Sayfo: De vergeten genocide', 20 april in bios

De documentaire 'Sayfo: De vergeten genocide' is een gezamenlijk project van de EO en de World Council van Arameans (Syriacs) ("WCA") die binnenkort wordt uitgezonden op NPO 2; klik hier voor een samenvatting. Maar voordat de film op TV verschijnt, vindt er op 20 april om 19:00 uur een exclusieve voorpremière plaats in de Wolff CineStar bioscoop in Enschede.

2Doc - Sayfo de vergeten genocide4

Sayfo: De vergeten genocide

De Holocaust, de genocide in Rwanda en de Armeense genocide... De geschiedenisboeken staan vol met vreselijke verhalen over massamoorden in diverse landen - ver weg en dichtbij. Deze maand is het honderd jaar geleden dat het Aramese volk door een genocide van Turkse zijde op een haar na werd uitgeroeid. Tijdens deze volkerenmoord in 1915, die vaak ten onrechte wordt verward met de Armeense genocide, werd bijna 70 procent van de Arameeërs meedogenloos vermoord.

Subcategories

 

Newsletter

Please enter your e-mail address in order to receive the latest WCA news!